סצינת המסעדות האסייתיות בישראל של 1996 היתה שונה מאוד מזו המוכרת לנו כיום; היא התבססה בעיקר על המסעדות הסיניות שהפכו פופולאריות בשנות השמונים, עם עיצוב סיני, שמות מסעדות סינים ואוכל שהיה ברובו סיני, עם פרשנויות מערביות מסוימות. החידוש של ג'ירף – שנפתחה אז – היה בחיבור חדשני בין מטבח פן-אסיאתי לחוויית בילוי מערבית ומודרנית; כזו שמתאימה לחיך, לטעם ולהרגלים המערביים.
המיזוג בין מנות בהשראה אסייתית, קינוחים אירופאים ואספרסו בר, יצרו מקום בילוי (וסליחה על הלועזית) אקלקטי אורבאני ומודרני, כזה שיכול היה בקלות לקסום ללקוחות בניו-יורק, ברלין, סידני או שנחאי.
המסעדות שלנו בנויות על שימוש בחומרים והשראה מהמזרח, אבל אנחנו לא מרגישים שום מחויבות למסורות האסיאתיות השונות. אין לנו בעיה להגיש פאד-תאי תאילנדי לצד סושי יפני ואגרול סיני; לא סביר שתמצאו את המנה המלזית שלנו בקואלה-לומפור ואנחנו די משוכנעים שבכל מה שנוגע לקינוחים, פבלובה וקרם ברולה טעימים הרבה יותר ממוזרויות אסייתיות כמו גלידת שעועית סגולה (אין צורך להודות לנו).
את ג'ירף ראשון לציון פתחנו במתחם סוער כמו הסינמה סיטי, מתוך כוונה לשרת את תושבי העיר, וגם את תושבי האזור. בדרך לסרט או אחריו, לבילוי עם חברים או עם המשפחה. – למסעדה בסינמה סיטי יש חדר פרטי לחגיגות קטנות, עם חלל נעים, שקט ואינטימי.